Educatieve programma's

Fitnesscentrum Unique - Koog a/d Zaan - Educatieve programma'sFit & Slank

Minimaal 10% gewichtsreductie behalen?
Dat kan met onze cursus Slank & Fit.
Voor wie is deze cursus bedoeld?
Deze cursus is bedoeld voor met mensen met overgewicht. Dat betekent voor mensen met een BMI tussen 25-30.
Wat houdt de cursus Slank & Fit in?
Slank & Fit is een lifestyle programma in groepsverband gedurende 6 maanden en bestaat uit een combinatie van:

 • Een aangepast sportprogramma met zowel conditionele- als krachttrainingen
 • een aangepast voedingsplan (geen dieet)
 • Informatie & educatie gericht op gezond leven

U hoeft niet in topcondititie te zijn maar een zekere mate van belastbaarheid is wel gewenst. U moet 30 minuten kunnen staan en lopen. Tijdens de eerste intake wordt bepaald of u in de groep deel kunt nemen of dat u in aanmerking komt voor een individueel programma. Wanneer starten de cursussen?
We starten zeer regelmatig cursussen. Om deel te kunnen nemen aan een cursus dient u eerst één van onze informatiebijeenkomsten bij te wonen zodat u precies weet wat u te wachten staat. Informatiebijeenkomsten: Maak voor meer informatie een afspraak met Inez. Tel: 075-6315184   Wanneer u geïnteresseerd bent in locaties waar dit programma elders in het land wordt gegeven kunt u kijken op http://www.bewegenalsmedicijn.nl/  

Diabetes & Fit

SPORTEN OF SPUITEN!

Wat houdt Diabetes&Fit (D&F) in?
Diabetes is volksziekte nummer 1. Wat veel mensen niet weten is dat diabetes levensbedreigend is! Het goede nieuws is dat alle risico's en nadelige gevolgen te verminderen en vaak zelfs te voorkomen zijn door een gericht leefstijlprogramma. Let op: Alleen ‘meer bewegen' of gewoon afvallen is onvoldoende. Het gaat om een totaal aanpak, een leefwijze die je aanneemt. Diabetes&Fit is het eerste landelijke leefstijlprogramma speciaal voor mensen met (risico op) diabetes. Al meer dan 1000 mensen met diabetes hebben het programma met succes doorlopen. Het heeft letterlijk hun leven veranderd. Zou het ook iets voor u zijn?

Voor wie is Diabetes&Fit?
De cursus is voor iedereen, jong en oud, met diabetes type 1 en 2, maar ook voor mensen met een verhoogd risico op diabetes. Het is zowel voor mensen die tabletten gebruiken als voor mensen die insuline spuiten of een pompje hebben. Let op: het is niet alleen voor mensen met diabetes en overgewicht! Ook als u slank bent en in de genoemde groepen valt, is het programma zinvol voor u. Het programma is (nog niet) afgestemd op kinderen.

Waarom is Diabetes&Fit zo uniek?
De meeste mensen met diabetes krijgen onvoldoende begeleiding. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven, soms een beweegadvies, wat informatie en soms het advies om af te vallen. Uit onderzoek blijkt dat dit alles op de langere termijn weinig zinvol is. Deze mensen blijken toch steeds meer medicatie te moeten gebruiken en het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten neemt toe. Onderzoek heeft aangetoond dat om echt iets te bereiken een gericht leefstijlprogramma nodig is met strakke en gerichte begeleiding. Diabetes&Fit is een gericht programma gebaseerd op het VET-principe van Fysio Physics: gezonde Voeding, Educatielessen en speciale Training. Deze drie onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd en de lessen worden gegeven door speciaal opgeleide Diabetes&Fit instructeurs.

Voeding: Het D&F-cursusboek bevat een speciaal voedingsplan met lekkere recepten afgestemd op mensen met diabetes. Tevens krijgt u les van een diabetesdiëtist over gezonde voeding, verantwoord koken, tussendoortjes en lekkere tips.
Educatie: Tijdens de speciale bijeenkomsten worden diverse onderwerpen behandeld die zinvol zijn voor mensen met diabetes zoals, het lezen en maken van een glucose dagcurve, de werking van diverse medicatie, hoge bloeddruk en verantwoord ‘afvallen'. Dit alles d.m.v. presentaties, een uitgebreid cursusboek en een kennisquiz.
Training: Het sporten vindt plaats in groepsverband. Via een test wordt een individueel fitnessprogramma gemaakt, afgestemd op wat ú kunt. Let op: alleen wandelen, fietsen of Nordic Walking is zinloos. Het gaat om de juiste intensiteit en de juiste combinatie van spieroefeningen. Door middel van speciale D&FTesten worden maandelijks de resultaten gemeten en wordt het programma bijgesteld. Daarom is het D&F-programma zo succesvol..


Hoelang duurt de Diabetes&Fit cursus?
De cursus duurt twaalf maanden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cursussen die korter duren, bijvoorbeeld twaalf weken, op de langere termijn weinig zinvol zijn. Om echt effect te hebben is twaalf maanden gerichte begeleiding noodzakelijk! U sport twaalf maanden lang, éénmaal per week onder begeleiding van een instructeur, daarnaast sport u nog één- of tweemaal zelfstandig. Tevens wordt u maandelijks getest. De eerste twaalf weken zijn er wekelijkse educatiebijeenkomsten, daarna één bijeenkomst per maand.

Wat zijn de effecten van Diabetes&Fit?
Bij alle deelnemers, zelfs diabetes type 1, neemt zowel het medicijngebruik als het gezondheidsrisico duidelijk af. Uit de speciale D&F-Testen en enquêtes is gebleken dat de deelnemers:

 • Zich fitter en fijner voelen
 • Zich zekerder voelen
 • Gezondere bloedglucosewaarden krijgen
 • Gezondere HbA1c-waarden krijgen
 • Een gezondere bloeddruk hebben
 • Een gezond gewicht krijgen
 • Bewegen leuk (zijn gaan) vinden
 • Bewuster met voeding om gaan
 • Meer energie hebben
 • Minder angstig zijn

Wanneer u geïnteresseerd bent in locaties waar dit programma elders in het land wordt gegeven kunt u kijken op http://www.bewegenalsmedicijn.nl/ 

Big Fit

STOP MET LIJNEN, KOM IN BEWEGING! 
Het allereerste leefstijlprogramma voor mensen met obesitas! 
 • Gezonde voeding 
 • Fitness 
 • Educatie

Wat houdt BigFit in?
Heb je overgewicht? Dan is BigFit het programma voor jou! Waarschijnlijk heb je al vele pogingen gedaan om af te vallen met steeds hetzelfde resultaat: teleurstelling en frustratie. Het zal je misschien verbazen maar streng lijnen is NIET de oplossing bij obesitas. Natuurlijk wil je graag afvallen, maar door streng lijnen raakt je stofwisseling ontregelt, waardoor afvallen moeilijk wordt. Daarom hebben we bij BigFit® een andere aanpak die echt je leven zal veranderen. We kijken bij BigFit® niet (alleen) naar je gewicht maar naar je totale leefstijl. Je gaat je lijf leren kennen en begrijpen waarom je lichaam anders reageert dan bij mensen zonder overgewicht. Vervolgens pakken we het probleem bij de wortel aan waardoor je een blijvend resultaat krijgt en niet gaat ‘jo-jo-en'. De mensen die de cursus reeds gevolgd hebben, vonden het vooral fijn dat het programma in groepsverband plaatsvindt. Hierdoor voelden zij zich sterker en ‘gedragen' door de groep.

Voor wie is BigFit®?
Je hoeft echt niet sportief te zijn om deel te kunnen nemen. Integendeel. De cursus is voor iedereen, jong en oud, met overgewicht en een BMI van 30 en hoger. Wat veel mensen niet weten, is dat obesitas levensbedreigend is! Obesitas verhoogt de kans op depressiviteit, hartproblemen, hoge bloeddruk, verschillende vormen van kanker, nierziekte en diabetes (suikerziekte). Het goede nieuws is dat alle risico's en nadelige gevolgen te verminderen en vaak zelfs te voorkomen zijn door BigFit. Let op: Alleen ‘meer bewegen' of ‘gewoon afvallen' is onvoldoende. Het gaat om een totaal aanpak, een leefwijze die je aanneemt. BigFit® is het eerste landelijke leefstijlprogramma speciaal voor mensen met obesitas. Al vele mensen met obesitas hebben het programma met succes doorlopen. Het heeft letterlijk hun leven veranderd. Zou het ook iets voor jou?

Waarom heb je speciale begeleiding nodig?
'Dikke mensen' met een BMI van 30 of hoger, reageren anders op voeding en training dan dunne mensen. Daarom heb je speciale begeleiding nodig. Mensen met obesitas krijgen vaak niet de juiste begeleiding. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven of het advies om meer te bewegen en minder te eten. Maar onderzoek toont aan dat dit op de langere termijn weinig zinvol is. Deze mensen moeten vaak steeds meer medicatie gebruiken en het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten neemt toe. Om echt iets te bereiken is een gericht leefstijlprogramma nodig met strakke en gerichte begeleiding: En dat is BigFit.

Gerichte begeleiding

 De meeste artsen en begeleiders denken te simpel over obesitas. Die beweren dat je er met gewoon minder eten en meer bewegen komt. Maar wij weten dat gerichte bgeleiding nodig is. Daarom worden de BigFit lessen gegeven door speciaal opgeleide BigFit® instructeurs. Dit zijn gevorderde therapeuten en instructeurs die een specialisatie opleiding gedaan hebben.

Samen sterk! 

Je hebt al zo lang geprobeert om het alleen te doen. Maar met gerichte begeleiding gaat het je nu echt lukken. Je krijgt individuele begeleiding en coaching. Natuurlijk is het ook heel gezellig in de groep. 

Voeding: 
We gaan bij BigFit niet dieten en niet verhongeren. Integendeel! Je gaat leren om je lijf juist goed te voeden. De BigFit®-cursusmap bevat een speciaal voedingsplan met lekkere en gezonde recepten. Tevens krijgt je lessen over gezonde voeding, verantwoord koken, tussendoortjes en leuke tips. Dus we gaan lekker eten maar dan verantwoord. 

Educatie: 
Tijdens speciale wekelijkse bijeenkomsten worden diverse specifieke onderwerpen behandeld, zoals hoe krijg je meer energie, hoe kun je verantwoord bewegen met obesitas, hoe word je ‘het eten de baas', wat is een gezond eetgedrag en hoe verminder je de gezondheidsrisico's. Je krijgt een leuke cursusmap met alle info zodat je dit op je gemak kunt nalezen en opdrachten voor thuis.

Training:
Het sporten vindt plaats op aangepast niveau in groepsverband. Dit is belangrijk omdat je met obesitas meer kans heeft op overbelasting en gewrichtsklachten. Via een test wordt een individueel fitnessprogramma gemaakt, afgestemd op wat jij kunt. Let op: wandelen, fietsen of Nordic Walking alleen is zinloos. Het gaat om de juiste intensiteit en de juiste combinatie van spieroefeningen. Door middel van speciale BigFit®-testen worden maandelijks de resultaten gemeten en wordt het programma bijgesteld. We laten je dus niet aan je lot over! Daarom is het BigFit®-programma zo succesvol.

Hoe lang duurt de cursus?
Niet schrikken: De cursus duurt 12 maanden. Dat lijkt misschien lang maar die zijn echt zo om. Het is wetenschappelijk aangetoond dat cursussen die korter duren, bijvoorbeeld 12 weken, op de langere termijn zinloos zijn. Om echt effect te hebben is 12 maanden gerichte begeleiding noodzakelijk! Je sport 12 maanden lang, 1 à 2x per week onder begeleiding van een instructeur. Daarnaast sport je nog 1 of 2x zelfstandig. Tevens wordt je maandelijks getest. In de praktijk zien we dat sommige mensen het programma 2 of soms 3x achter elkaar volgen. Wanneer je bijvoorbeeld start met een gewicht van 170 kg en na 12 maanden 130 kg weegt, dan heb je echt veel bereikt maar je bent er nog niet. Natuurlijk ben je dan welkom om nogmaals deel te nemen aan de cursus. 

Wat zijn de effecten van BigFit®?
Alle deelnemers krijgen een gezonder gewicht en het gezondheidsrisico neemt duidelijk af. Uit de speciale BigFit®-Testen en enquêtes is gebleken dat de deelnemers:

 • Zich fitter en fijner voelen
 • Zich zekerder voelen
 • Gezondere bloedglucosewaarden krijgen
 • Een gezondere bloeddruk hebben
 • Een gezond gewicht krijgen
 • Bewegen leuk (zijn gaan) vinden
 • Bewuster met voeding om gaan
 • Meer energie hebben
 • Minder angstig zijn
 • Meer genieten van het leven
Heeft u hier vragen over bel dan gerust even op het volgende telefoon nummer: 075-6315184   Wanneer u geïnteresseerd bent in locaties waar dit programma elders in het land wordt gegeven kunt u kijken op http://www.bewegenalsmedicijn.nl/

Long fit 

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is bedoeld voor mensen met luchtwegaandoening zoals Astma of COPD
Waarom deze cursus?
Wanneer je luchtwegproblemen hebt en je wilt je kwaliteit van leven verbeteren.  
Wat zijn de doelstellingen van de cursus Long Fit?
 •  meer lucht
 •  meer energie
 •  verhoging van de inspanningstolerantie
 •  betere ademhalingstechnieken
 •  sterkere ademhalingsspieren
 •  betere zuurstofopname
 •  gezonde leefstijl
Bovenstaande wordt behaald door:
 •  gericht (ademhalings-) oefeningen
 •  krachttraining
 •  cardiotraining
 •  educatie over voeding
 •  speciale myofasciale technieken voor bv. vergroten van ribexcursie (o.a. easy tape technieken)
 •  mobilisatietechnieken 
Informatiebijeenkomsten: 
Maak voor meer informatie een afspraak met Inez. Tel: 075-6315184   Wanneer u geïnteresseerd bent in locaties waar dit programma elders in het land wordt gegeven kunt u kijken op http://www.bewegenalsmedicijn.nl/
Personal Training (PT)
 
Personal Training is voor die mensen die in de fitness persoonlijke begeleiding wensen om hun doelstellingen te bereiken.
 
Trainen met de fitnessapparatuur begint met een individuele intake bij de Personal Fitnessinstructeur. Met hem/haar worden de haalbare doelen vastgesteld en vastgelegd. Daarna zal de Personal Fitnessinstructeur u een half uur per training persoonlijk begeleiden om de doelstellingen te bereiken. De trainingen zullen echter wel worden uitgebouwd tot een uur per workout.
 
Wanneer u geïnteresseerd bent in locaties waar dit programma elders in het land wordt gegeven kunt u kijken op www.bewegenalsmedicijn.nl 

Senior & Fit

Informatie volgt.

Maandag en woensdag: 8.00 - 22.00 uur  Dinsdag en donderdag: 8.00 - 12.00 en 17.00 - 22.00 uur 
Vrijdag : 09.00 – 21.30 uur Zaterdag : 8.30 - 12.00 Zondag: 10.00 – 12.30 uur 
 

Unique Fitnesscentrum
Anemoonstraat 5 - 1541 AS
Koog a/d Zaan Nederland
Ligging
Tel.: 075-6315184
Back to Top Proximedia