Gezond & Fit met Diabetes

Nieuw: Zomercursus Diabetes en/of Obesitas DE BAAS

We starten in week 34 en week 35 met een nieuwe cursus; Zomercursus Diabetes en/of Obesitas DE BAAS
In deze vooral praktische cursus van 5 aaneengesloten dagen krijgt u verschillende tools om uw leefstijl te veranderen voor een gezonder lijf en leven. Klik hier voor meer informatie betreffende deze cursus

Klik hier voor inschrijfformulier

 

 

SPORTEN OF SPUITEN!

Wat houdt Gezond & FIt met Diabetes in?
Diabetes is volksziekte nummer 2. Wat veel mensen niet weten is dat diabetes levensbedreigend is! Het goede nieuws is dat alle risico's en nadelige gevolgen te verminderen en vaak zelfs te voorkomen zijn door een gericht leefstijlprogramma. Let op: Alleen ‘meer bewegen' of gewoon afvallen is onvoldoende. Het gaat om een totaal aanpak, een leefwijze die je aanneemt. Vanaf 2001 hebben wij al honderden mensen met diabetes mogen begeleiden. Voor velen heeft ons programma letterlijk hun leven veranderd. Zou het ook iets voor u zijn?

Voor wie is Gezond & FIt met Diabetes ?
De cursus is voor iedereen, jong en oud, met diabetes type 1 en 2, maar ook voor mensen met een verhoogd risico op diabetes. Het is zowel voor mensen die tabletten gebruiken als voor mensen die insuline spuiten of een pompje hebben. Let op: het is niet alleen voor mensen met diabetes en overgewicht! Ook als u slank bent en in de genoemde groepen valt, is het programma zinvol voor u. Het programma is (nog niet) afgestemd op kinderen.

Waarom is Gezond & FIt met Diabetes zo uniek?
De meeste mensen met diabetes krijgen onvoldoende begeleiding. Zij krijgen medicijnen voorgeschreven, soms een beweegadvies, wat informatie en soms het advies om af te vallen. Uit onderzoek blijkt dat dit alles op de langere termijn weinig zinvol is. Deze mensen blijken toch steeds meer medicatie te moeten gebruiken en het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten neemt toe. Onderzoek heeft aangetoond dat om echt iets te bereiken een gericht leefstijlprogramma nodig is met strakke en gerichte begeleiding. Diabetes&Fit is een gericht programma gebaseerd op het VET-principe van Fysio Physics: gezonde Voeding, Educatielessen en speciale Training. Deze drie onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd en de lessen worden gegeven door speciaal opgeleide Diabetes&Fit instructeurs.

Voeding: Het D&F-cursusboek bevat een speciaal voedingsplan met lekkere recepten afgestemd op mensen met diabetes. Tevens krijgt u les van een diabetesdiëtist over gezonde voeding, verantwoord koken, tussendoortjes en lekkere tips.
Educatie: Tijdens de speciale bijeenkomsten worden diverse onderwerpen behandeld die zinvol zijn voor mensen met diabetes zoals, het lezen en maken van een glucose dagcurve, de werking van diverse medicatie, hoge bloeddruk en verantwoord ‘afvallen'. Dit alles d.m.v. presentaties, een uitgebreid cursusboek en een kennisquiz.
Training: Het sporten vindt plaats in groepsverband. Via een test wordt een individueel fitnessprogramma gemaakt, afgestemd op wat ú kunt. Let op: alleen wandelen, fietsen of Nordic Walking is zinloos. Het gaat om de juiste intensiteit en de juiste combinatie van spieroefeningen. Door middel van speciale D&FTesten worden maandelijks de resultaten gemeten en wordt het programma bijgesteld. Daarom is het D&F-programma zo succesvol..


Hoelang duurt de Diabetes&Fit cursus?
De cursus duurt twaalf maanden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat cursussen die korter duren, bijvoorbeeld twaalf weken, op de langere termijn weinig zinvol zijn. Om echt effect te hebben is twaalf maanden gerichte begeleiding noodzakelijk! U sport twaalf maanden lang, éénmaal per week onder begeleiding van een instructeur, daarnaast sport u nog één- of tweemaal zelfstandig. Tevens wordt u maandelijks getest. De eerste twaalf weken zijn er wekelijkse educatiebijeenkomsten, daarna één bijeenkomst per maand.

Wat zijn de effecten van Diabetes&Fit?
Bij alle deelnemers, zelfs diabetes type 1, neemt zowel het medicijngebruik als het gezondheidsrisico duidelijk af. Uit de speciale D&F-Testen en enquêtes is gebleken dat de deelnemers:

  • Zich fitter en fijner voelen
  • Zich zekerder voelen
  • Gezondere bloedglucosewaarden krijgen
  • Gezondere HbA1c-waarden krijgen
  • Een gezondere bloeddruk hebben
  • Een gezond gewicht krijgen
  • Bewegen leuk (zijn gaan) vinden
  • Bewuster met voeding om gaan
  • Meer energie hebben
  • Minder angstig zijn

Wanneer u geïnteresseerd bent in locaties waar dit programma elders in het land wordt gegeven kunt u kijken op http://www.bewegenalsmedicijn.nl/

Maandag en woensdag: 8.00 - 22.00 uur  Dinsdag en donderdag: 8.00 - 12.00 en 17.00 - 22.00 uur 
Vrijdag : 09.00 – 21.30 uur Zaterdag : 8.30 - 12.00 Zondag: 10.00 – 12.30 uur 
 

Unique Fitnesscentrum
Anemoonstraat 5 - 1541 AS
Koog a/d Zaan Belgiƫ
Ligging
Tel.: 075-6315184
Back to Top Proximedia